Bine ati venit la Clinica Medicala Proctoven!
Program :
 Luni - Vineri intre 08:00 - 20:00 
 Contact : 
 0369.410858 
Proctoven
 Uncategorized
Unghia incarnata o problema invalidanta
Unghia incarnata o problema invalidanta
Posted by admin

Unghia incarnata o problema invalidanta.
Este o boala specifica unghilor de la picioare, fiind provocata de un fragment de unghie care se insera sub piele provocand durere si inflamatie. De fapt are loc un conflict intre unghie si tesuturile periunghiale. Deseori se poate suprainfecta.

E firesc sa ne intrebam: de ce a aparut aceasta unghie incarnata? Factorii implicati in geneza unghiei incarnate sunt reprezentati in primul rand de pedichiura inadecvata – taierea colturilor unghiei rotund cu patrunderea in profunzimea tesuturilor periunghiale, purtarea de incaltaminte prea stramta si nu in ultimul rand de predispozitia genetica a persoanei – unghii curbate in exces.

Aparitia durerii, insotita de roseata si inflamatie, initial doar la atingere, iar ulterior, dupa instalarea infectiei, chiar si in repaus, este semnificativa pentru aparitai unghiei incarnate. Stadiul final este reprezentat de aparitia botriomicomului (proliferarea unui tesut de granulatie, extreme de dureros care sangereaza la atingere).

Din pacate complicatiile acestei afectiuni, care pare la prima vedere banala, pot fi foarte severe: infectie cu formare de abces sau chiar osteita (infectie la nivelul osului), botriomicomul cronic, celulita la nivelul antepiciorului.

Tocmai de aceea prezentarea la medicul chirurg este obligatorie si trebuie sa se faca in timp cat mai scurt, pe cat posibil pana la instalarea complicatiilor. Din pacate, frica de spital face pacientul sa amane cat mai mult vizita la medic, chiar daca durerile provocate de unghia incarnata sunt uneori invalidante, iar tratamentul acesteia se poate face fara durere. Tratamentul modern al unghiei incarnate pe care il aplicam in cadrul CENTRULUI MEDICAL PROCTOVEN se bazeaza pe folosirea radiofrecventei. Efectele sunt deosebit de bune, iar avantajele sunt reprezentate de lipsa durerii, procedura efectuandu-se fara internare.

Dr. Perisanu Stefan medic specialist chirurg
CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN