Bine ati venit la Clinica Medicala Proctoven!
Program :
 Luni - Vineri intre 08:00 - 20:00 
 Contact : 
 0369.410858 
Proctoven
 Uncategorized
Colonoascopia
Colonoascopia
Posted by admin

Colposcopia reprezinta o procedura de examinare amanuntita a colului uterin, vaginului si vulvei pentru a evidentia semne de boala.

In timpul colposcopiei, medicul foloseste un aparat special, numit colposcop pentru a decela zone de celule anormale si daca este nevoie, preleveaza teste pentru laborator(biopsie).

Colposcopia este indicata de medic in cazul prezentei condilomatozei cu localizare perineala/vulvo-vaginala, in cazul inflamatiilor persistente ale colului uterin, leziuni precanceroase ale colului uterin, ale vaginului sau ale vulvei.

Aceasta procedura este insotita intotdeuna de anxietate din partea pacientei, de aceea e importanta informarea inaintea procedurii. Nu este dureroasa si este foarte rar insotita de riscuri. De obicei, complicatiile care apar se datoreaza biopsiilor efectuate ghidat colposcopic: sangerare, infectii, dureri pelvine.

Pregatirea pentru procedura presupune administrarea unui comprimat de antiinflamator(cum este ibuprofenul). Procedura se efectueaza inafara menstruatiei, fara contact sexual sau tratamente vaginale in ultimele 48 de ore.

Colposcopia se efectueaza in cabinetul ginecologic, fara anestezie si dureaza intre 10 si 20 de minute. In pozitie ginecologica, se aplica un specul vaginal si se examineaza prin instrumentul maritor colul uterin, vaginul si vulva, dupa aplicarea unor solutii(acid acetic si solutie lugol). Se folosesc lentilele de marire si lumina rece dar si filtre de lumina care pot releva modificari vasculare.

Daca in timpul procedurii se identifica zone suspecte, se recolteaza probe biopsice multiple pentru laborator.

Medicii centrului nostru va stau la dispozitie pentru efectuarea acestei proceduri in regim ambulator.

Dr Corina Alina Ispasoiu
Medic primar Obstetrica-Ginecologie, doctor in Stiinte Medicale

CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN
Tel. Programari 0369/410858 sau 0735/545530