Bine ati venit la Clinica Medicala Proctoven!
Program :
 Luni - Vineri intre 08:00 - 20:00 
 Contact : 
 0369.410858 
Proctoven
 Uncategorized
Tromboflebita hemoroidala
Tromboflebita hemoroidala
Posted by admin

Este una dintre complicatiile cele mai neplacute ale hemoroizilor.

Consta in tromboza (formarea unui cheag de sange in interiorul) unui hemoroid, de obicei extern, insotita de inflamatia acestuia. Pe plan clinic se manifesta prin aparitia unei tumefactii (umflaturi) extrem de dureroase, la nivelul anusului, pe locul unui hemoroid preexistent, sau ca prima manifestare a bolii hemoroidale. De obicei debutul poate fi legat de un efort de defecatie, un efort fizic, sau o perioada de mentinere indelungata a unei pozitii sezande.

Evolutia fara tratament este de obicei spre rezolutie lenta (3-4 saptamani) a simptomatologiei, care uneori poate fi destul de invalidanta (in special durerea si sensibilitatea).

Prezentarea precoce la medic (primele 24-48 de ore) poate duce la o rezolvare rapida si eleganta, prin practicarea exciziei nodulului hemoroidal trombozat ca si procedura ambulatorie (fara internare in cadrul CENTRULUI MEDICAL PROCTOVEN) sub anestezie locala, cu inlaturarea cauzei suferintei si accelerarea marcata a procesului de vindecare.

Prezentarea tardiva limiteaza resursele terapeutice la optiuni conservatoare (bai de sezut, reglatoare de tranzit, controlul durerii), cu rezultate mai lente si implicit mai putin spectaculoase.

Dupa finalizarea tratamentului si obtinerea vindecarii, este obligatoriu un examen atent al regiunii ano-rectale pentru a exclude o patologie locala coexistenta mascata de prezentarea acuta.

Dr. Ciprian Tanasescu, medic primar chirurg
CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN