Bine ati venit la Clinica Medicala Proctoven!
Program :
 Luni - Vineri intre 08:00 - 20:00 
 Contact : 
 0369.410858 
Proctoven
 Uncategorized
Histerosonografia
Histerosonografia
Posted by admin

Histerosonografia este o procedura minim invaziva, efectuata fara spitalizare, extrem de utila tuturor femeilor ce doresc obtinerea unei sarcini, facand parte din investigatiile pentru infertilitatea cuplului.

Este o procedura ce inlocuieste hiterosalpingografia, monitorizata ecografic, care testeaza permeabilitatea trompelor uterine si evelueaza cavitatea uterina, folosind o solutie salina sau sau alte tipuri de solutii sterile.

Un avantaj major al metodei este absenta durerii sau o intensitate foarte redusa a acesteia. Pacienta participa in mod real la ecografie, iar aparitia oricaror simptome poate fi combatuta medicamentos. Spre deosebire de histerosalpingografie, unde se obtin clisee dupa expunerea radiologica, la histerosonografie se vizualizeaza pasajul substantei de contrast in timp real.Pacientele pot obtine sarcina imediat dupa procedura, spre deosebire de histerosalpingografie, unde este necesara o pauza.

Metoda este utila pentru diagnosticarea unor afectiuni uterine, cum sunt: malformatiile congenitale- uter unicorn, bicorn,septe uterine, apoi polipi endometriali, noduli fibromatosi cu pol endocavitar. Dar scopul acestei investigatii ramane vizualizarea trompelor uterine, pasajul substantei de contrast de la nivel intersitial pana la evacuarea in cavitatea peritoneala.

Pentru efectuarea acestei proceduri sunt necesare analize prealabile, care sa excluda infectiile la nivelul colului uterin. Procedura se efectueaza in primele doua saptamani ale ciclului menstrual.

Medicii centrului nostru va stau la dispozitie pentru efectuarea acestei proceduri in regim ambulator.

Dr Corina Alina Ispasoiu
Medic primar Obstetrica-Ginecologie, doctor in Stiinte Medicale

CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN
Tel. Programari 0369/410858 sau 0735/545530