Bine ati venit la Clinica Medicala Proctoven!
Program :
 Luni - Vineri intre 08:00 - 20:00 
 Contact : 
 0369.410858 
Proctoven
 Uncategorized
Condiloamele perianale
Condiloamele perianale
Posted by admin

De multe ori am auzit vorbindu-se de condiloame, dar poate multe persoane nu stiu exact ce sunt acestea. Condiloamele sunt de fapt niste negi care se localizeaza cel mai frecvent in regiunea perianala, dar pot aparea adesea si in regiunea genitala, atat la barbate cat si la femei. Aparitia acestora se datoreaza infectiei cu un virus numit Papilloma – Human Papilloma Virus sau HPV. Transmiterea acestuia se face cel mai frecvent pe cale sexuala, iar la femei infectia cu acest virus este considerata cauza principala de a cancerului de col uterin. De asemenea se mai poate transmite si prin contactul cu lenjeria infectata sau cu ustensile chirurgicale nesterilizate.

Cum arata condiloamele? Sunt niste excrescente carnoase, adesea cu forma de conopida, cu baza larga de implantare, localizate in regiunea perianala sau genitala de culoare roz sau rosu aprins.
Tratamentul modern consta in arderea acestora cu radiofrecventa, asociata cu administrarea de antivirale. In cadrul CENTRULUI MEDICAL PROCTOVEN pe langa tratamentul hemoroizilor pacientii pot beneficia de tratamentul modern al acestor condiloame, fara durere, in regim ambulator, deci fara internare.

Dr. Tanasescu Ciprian medic PRIMAR chirurg
DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN
Tel. Programari 0369/410858 sau 0735/545530